Yeditepe Bianeli

Fatih Belediyesi Klasik Türk Sanatları Vakfı ve Türkiye’nin önemli kurum ve kuruluşlarının destekleri ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhur Başkanlığımızın Himayelerinde Yeditepe Bianeli’ni düzenlemektedir.

Klasik Türk Sanatları alanında Türkiye’de ilki düzenlenecek olan Bienali 2018 Yılının 15 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında, 60 gün boyunca çeşitli etkinliklerle İstanbulda gerçekleştirilecektir.

Bienal ile ülkemiz ve sahip olduğu kültürel, sosyal, sanatsal değerlerin dünya halkları ile paylaşılması hedeflenmektedir.

“Ehl-i Hiref” teması işlenecek olan bienal kapsamında sergiler, seminerler, paneller, konferanslar, açık oturumlar, film gösterimleri, müzik dinletileri, iç ve dış mekan, enstalasyon çalışmaları, atölye çalışmaları, geleneksel sanatların duayenlerini anma programları, tanıtıcı ve tamamlayıcı geziler düzenlenecektir.

Yeditepe Bienali’ne Yeditepeli Tarih Yarımada Fatih’in Mekanları ev sahipliği yapacaktır.

Öğrencilerimizin ve Akademik kadromuzun fikirlerini, projelerini ve eserlerini sergileme fırsatını bulabilecekleri önemli bir platform olan Bienale son başfuru tarihi 31 Temmuz 2017’dir

Bienale proje sunmak isteyen Öğrenci ve Akademisyenlerimizin; www.yeditepebienali.com internet sitesi üzerinden ya da proje@yeditepebienali.com adresine projelerini gönderebilirler.