DOĞASEVER MÜHENDİSLERİMİZ KEP ATTI!

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi, genç mühendislerini sektöre coşkuyla uğurladı. Su Ürünleri Mühendisliği Lisans Programını başarıyla tamamlayan genç su ürünleri mühendislerimiz,  kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

Bu yıl ikinci mezunlarını sektöre kazandırmanın onurunu yaşayan fakültemizin mezuniyet törenine, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Engin ev sahipliği yaptı. Törende Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tokaç, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri, idari personel ile aileler hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, mezunlara hitaben yaptığı konuşmada; su ürünleri sektörünün istihdam açısından geniş bir yelpazeye sahip olduğuna dikkat çekti.

“Ufku açık bir mesleğiniz var”

Gençlerden diplomalarına daima yeni beceriler katmalarını isteyen Rektör Prof. Dr. Akhan; “Kendinizi daima geliştirin. Bu çalışma hayatı ile olur, katılacağınız kurslar, seminerlerle olur, ikinci bir dil, hatta üçüncü bir dil öğrenmeyle olur. Bunun yolu çok. Piyasadaki diğerlerinden farkınız olsun. Ancak bu şekilde iş hayatınızda bir adım önden yürürsünüz. Yaşayacağınız her zorluğun, sizlere tecrübe ve birikim olarak geri döneceğinden emin olarak yılmadan çalışınız. Türkiye’den Avrupa Birliğine ihraç edilebilen tek hayvansal ürünümüzün su ürünleri olduğu gerçeğiyle düşünürsek; ufku açık bir mesleğe sahipsiniz. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere yelpazesi geniş bir çalışma hayatına sahip olabilirsiniz.” dedi.

“Geleceğin su ürünleri mühendislerini yetiştiriyoruz”

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Engin ise “Hayal gücü bilgiden daha kıymetlidir.” diyerek genç mühendislerden hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmemelerini istedi. Prof. Dr. Engin, “Mesleki konularla ilgili merak içerisinde olun, olun ki günceli yakalayın ve geleceği şekillendiren mühendisler siz olun. Tecrübeli ve dinamik kadromuzla sadece bugünün değil,  geleceğin su ürünleri mühendislerini yetiştirdiğimiz iddiasındayız.” dedi.