Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması raporuna göre, Türkiye'deki 45 üniversite, öğrencilerin beklentilerini "çok yüksek ve üst düzeyde" karşılıyor.

Bu yıl 108 devlet 56 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 164 üniversitedeki 13 bin 694 örenciyle yüz yüze görüşülerek hazırlanan raporda üniversiteler eğitim ve öğretim kalitesi, yerleşkelerdeki yaşamın doyuruculuğu, öğrencilere sağlanan akademik destek ve ilgi, yönetim ve işleyiş, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği ile öğrencilere sundukları kişisel gelişim ve kariyer destekleri açısından 6 ana başlıkta incelendi.
       Araştırmanın Türkiye'de bu alanda hazırlanmış en geniş çaplı çalışma olduğunu aktaran Prof. Dr. Yücel, öğrencilerin üniversitelerden memnuniyetlerinin A+, A, B, C, D ve FF şeklinde sıralandığını, A+ seviyesinde 11 devlet üniversitesi ile 11 vakıf üniversitesi olmak üzere 22 üniversite yer aldığını aktardı.
Prof. Dr. Yücel, A+ seviyesindeki üniversiteleri Özyeğin, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Sabancı, Koç, Abdullah Gül, İhsan Doğramacı Bilkent, Acıbadem, İstanbul, Kadir Has, Akdeniz, MEF, İstanbul Bilgi, İstanbul Teknik, Galatasaray, Boğaziçi, Gebze Teknik, Süleyman Demirel, Karadeniz Teknik, İzmir Katip Çelebi, İstanbul Bilim, Piri Reis ve İzmir Ekonomi olarak sıraladı.
         "Bu üniversitelerin ilk 10'u sırasıyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Özyeğin, Acıbadem, Sabancı, Galatasaray, İzmir Katip Çelebi, Abdullah Gül, İhsan Doğramacı Bilkent, Koç ve İstanbul Bilgi üniversiteleridir. Bu 30 üniversitede öğretim elemanları oldukça üst düzeyde derslerini verimli işlemekte, öğrencilerle etkili iletişime geçebilmekte, değerlendirmelerinde objektif davranabilmekte ve öğrenciyi derste aktif hale getirebilmektedir.
      Üniversitelerin akademik destek ve ilgi açısından sıralandığında ilk 10'da sırasıyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Özyeğin, Sabancı, Koç, İhsan Doğramacı Bilkent, Acıbadem, İzmir Katip Çelebi, Kadir Has, İstanbul Bilim ve Ankara Yıldırım Beyazıt üniversitelerinin yer aldığını, kurumun yönetimi açısından sıralandığında erişilebilir ve demokratik yaklaşımda diğer üniversitelerden ayrışan üniversitelerin ilk 10'unda sırasıyla Özyeğin, Kadir Has, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Akdeniz, Sabancı, Acıbadem, MEF, Gebze Teknik, Süleyman Demirel ve İskenderun Teknik üniversitelerinin bulunduğunu aktardı.
       Prof. Dr. Karadağ, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği açısından en iyi ilk 10 üniversite sıralamasında İhsan Doğramacı Bilkent, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Koç, Sabancı, İstanbul Bilgi, Özyeğin, İstanbul, İstanbul Teknik, Yeditepe ve Anadolu üniversitelerinin, kişisel gelişim ve kariyer desteği açısından ilk 10 sırada sırasıyla Koç, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Özyeğin, Sabancı, Abdullah Gül, İstanbul Teknik, İstanbul, İzmir Katip Çelebi, İstanbul Bilim ve Acıbadem üniversitelerinin yer aldığını kaydetti.